• Cosmetics Online Shop!

Despre firul de par

Parul a fost dintotdeauna expresia individualitatii noastre, a anumitor virtuti si calitati.

Un par stralucitor si catifelat este visul fiecarei dintre noi. Pentru a avea un par deosebit este important sa cunoastem cat mai multe despre firul de par.

firul-de-parDespre firul de par

Bulbul sau radacina firului de par este hranita si irigata cu sange care transporta oxigen si substante nutritive esentiale pentru cresterea firului de par. Acesta este acoperit de cheratina, o substanta care ii confera duritate, stralucire si suplete

Din radacina firului de par se formeaza tulpina de keratina, ce se prelungeste mult in afara suprafetei pielii. Radacina reprezinta partea vie a firului de par se afla in profunzimea pielii la 3-4 mm, ceea ce se vede la suprafata este un cilindru cu multe straturi concentrice, cimentate intre ele cu un liant intercelular ce ii confera rezistenta si elasticitate. Parul poate fi taiat, ondulat artificial sau intins dupa gust, poate fi decolorat sau vopsit fara sa simta vreo “durere”.

 

 

Compozitia Firului de par

Firul de par este compus din proteine si keratina. Proteinele dau firului de par structura si rezistenta. Fiecare fir de par este compus din trei straturi care constituie structura firului.

  • Stratul interior Medula,  este prezent in special in firele groase de par.
  • Stratul mediu  Cortex este responsabil de textura si culoare la firul de par si furnizeaza cea mai mare parte a rezistentei unui fir de par.
  • Stratul exterior Cuticula este foarte subtire si incolor, fiind resposabil cu protejarea celorlalte straturi ale firului de par. Acesta este stratul cel mai afectat de influentele externe, tratamente capilare, expunere si poluare.

Daca parul tau nu mai are acel luciu natural, elasticitate si volum inseamna ca parul sufera. Anumite tratamente pilare repetate prea des, nepotrivite sau agresive, pot distruge calitatile fizice ale parului si devine casant, incalcit si fragil.

 

 

Cresterea unui nou fir de parfir-de-par

Cresterea unui nou fir de par incepe de la folicul. Foliculul are o structura asemanatoare unui sac situat imediat sub piele. Fiecare folicul contine un vas de sange care aduce oxigen si nutrientii necesari procesului de crestere.

Atasate de foliculul de par se gasesc glande cunoscute sub numele de glande sebacee. Aceste glande produc sebum sau grasime pentru lubrefiere. Cu cat vor fi mai multe glande, cu atat mai des va fi parul.

 

 

Probleme ale firului de par

Durata de viata a unui fir de par este limitata. Parul se misca in radacina timp de 2-4 luni si apoi cade lasand loc altui fir. Capul pierde in mod normal cca 100 fire/ zi. Daca observam o cadere excesiva timp de mai multe zile  fara a-l spala si firul este insotit de radacina, atunci se ridica problema unei cauze interne.

Durata de viata a unui fir de par este limitata. Parul se misca in radacina timp de 2-4 luni si apoi cade lasand loc altui fir. Capul pierde in mod normal cca 100 fire/ zi. Daca observam o cadere excesiva timp de 3 zile fara a-l spala, calculand 3 zile dupa a 2 a zi de la spalare si firul este insotit de radacina, atunci se ridica problema unei cauze interne.

 

 

regivero-plus-si-regiveroUn par sanatos

Un par stralucitor si catifelat este visul fiecarei dintre noi. Nu trebuie sa uiti nici macar o secunda ca sanatatea ta fizica se reflecta si asupra parului si ca parul este in mare parte intretinut de vitaminele si mineralele din organism. Asadar, un corp sanatos va fi pus in evidenta de un par plin de vitalitate.

Pe langa o alimentatie sanatoasa poti apela la cateva remedii naturiste ce iti vor face parul sa straluceasca de sanatate.

Va recomandam sa folositi tratamentul natural REGIVERO pentru caderea parului si tratamentul natural REGIVERO PLUS pentru cresterea parului, pe care le puteti achizitiona direct de pe site-ul nostru:

produse-cosmetice-online-cos-de-cumparaturi

 

Acest articol a fost postat in Frumusete si taguit , , , , , . Bookmark la link. Posteaza un comentariu sau lasa un link: Link de trackback.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>